خبرنگاران رئیسی: باید منتظر عوارض سفرها در 5 روز آینده باشیم

به گزارش وبلاگ هوشمند، تهران- خبرنگاران- علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی کرونا با تاکید براینکه سال جاری ترس مردم نسبت به سال قبل کم شده است و عادی انگاری از سوی مردم و خستگی یک ساله آنها از ویروس منجر به سفر و افزایش آمار شد، گفت: باید منتظر عوارض سفرها در پنج روز آینده باشیم.

خبرنگاران رئیسی: باید منتظر عوارض سفرها در 5 روز آینده باشیم

به گزارش وبلاگ هوشمند، سخنگوی ستاد ملی کرونا شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی در آنالیز آسیب شناسی چرایی اوج گیری مجدد شیوع کرونا در کشور، به چرخش این ویروس در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: اکنون در ابتدای پیک چهارم هستیم به ویژه استان های ایلام و البرز وارد پیک چهارم شدند و پیش بینی می کنیم بعضی از استان ها به این پیک اضافه شوند.

او ادامه داد: خوزستان در حال عبور از این پیک است و احتمال می دهیم در تهران هفته آینده شرایط قرمز را تجربه کنیم. در سطح تهران بیماران سرپایی افزایش داشته و 5 شهر تهران قرمز است.

وی اضافه کرد: یک هفته است که تعداد شهرهای قرمز و نارنجی ما روزانه درحال تغییر است. در حال حاضر در کشور 47 شهر قرمز داریم، درحالیکه قبل از تعطیلات، 9 شهر قرمز بیشتر نداشتیم. همچنین 126 شهر نارنجی و 247 شهر زرد و فقط 28 شهر آبی داریم.

رئیسی ادامه داد: گردش ویروس انگلیسی در خوزستان به صورت انفجاری رخ داد و هشدارهای زیادی داده شد اما سفر و دید و بازدید ادامه داشت.

سخنگوی ستاد ملی کرونا اضافه کرد: اگر زمانی در خصوص ویروس چینی صحبت می کردیم تجربه یکساله از رفتار ویروس داشتیم، اما در خصوص ویروس جهش یافته، شاخص های رنگ بندی شهرها را تغییر دادیم و در ابتدا سعی کردیم فرودگاه ها و مرزهای غربی را کنترل کنیم اما زمانی که ویروس در استان ها به جریان افتاد ما بیشتر حساس شدیم که دو رنگ بندی را در شهرها بیشتر مورد توجه قرار دهیم ولی شاخص های قبلی این چنین نبود و ما کلا توصیه کردیم که سفر انجام نگردد اما توجهی نشد.

او ادامه داد: با انتشار ویروس انگلیسی در کشور ما فرصت اعمال محدودیت را نداشتیم. در حال حاضر علیرغم منع سفر به کشورهای نارنجی و قرمز مردم جریمه را پرداخت کردند و رفتند. سال جاری ترس مردم نسبت به سال قبل کم شده است و عادی انگاری از سوی مردم و خستگی یکساله آنها از ویروس منجر به سفر و افزایش آمار شد.

وی اضافه کرد: تصمیم هایی که در ستاد گرفته می گردد نظرات جمعی است و نظر شفافی که از سوی وزیر بهداشت داده شد منع سفر توسط مردم بود و اگر می خواستیم بر اساس رنگ بندی ها اعمال محدودیت کنیم که شرایط مثل سال گذشته بود اما سال جاری نظرات کارشناسی و مبنا منع سفر بود.

سخنگوی ستاد ملی کرونا در ادامه گفت: فقط سفر خطرناک نیست و دورهمی ها نیز بسیار خطرآفرین بود. هم سفر و هم دورهمی سال جاری رخ داد.

او ادامه داد: امروز جلسه اضطراری با حضور وزیر بهداشت و روسای بیمارستان ها برگزار گردید و قرار شد به دلیل شدت بیماری و افزایش آمار ابتلا، مبنای ابتلا را به ویروس جهش یافته گذاشتیم و قرار شد تخت های بیمارستانی آماده گردد و افزایش یابد.

رئیسی گفت: خیز چهارم از سه خیز قبلی بسیار بیشتر است و طی یک هفته گذشته میزان بیماران ما دو برابر شده و در هفته گذشته سه هزار و پانصد بستری داشتیم و رکورد بستری شکسته شده درحالیکه هنوز کاملا وارد پیک چهارم نشده ایم و باید منتظر عوارض سفرها در 5 روز آینده باشیم.

سخنگوی ستاد ملی کرونا ادامه داد: در خراسان رضوی و اصفهان شیب تند ویروس شروع شده و ما برای اصفهان به دلیل تجربه دو خیز نگرانیم. فارس و آذربایجان غربی و شرقی نیز شرایط نگران نماینده ای دارند.

وی اضافه کرد: مردم مازندران تازه از خیز سوم رها شده بودند و دوباره با خیز شدیدی روبرو شدند. در تهران، البرز و ایلام نیز شاهد خیز با رشد شدیدی هستیم.

سخنگوی ستاد کرونا در ادامه گفت: میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی به کمتر از 55 درصد رسیده است و در این شرایط خاص که با ویروس جهش یافته روبرویم، تعداد بیماران بسیار سریع افزایش می یابد. در بعضی از استان ها مثل تهران رعایت دستورالعمل ها تا 70 درصد رعایت می گردد.

او ادامه داد: اگر افراد ماسک داشته باشند، اما در فضایی با تهویه نامناسب به مدت طولانی بمانند احتمال ابتلا وجود دارد.

رئیسی در ادامه اضافه کرد: در عراق سوش قالب سوش انگلیسی است، الگوی کشور عراق نیز مثل خوزستان بود و طبق آنالیز های اپیدمیولوژیک، شیب تندی در کنار پیک قبلی ایجاد شده است و مرزهای زمینی و هوایی ما با عراق بسته است. در کشور ترکیه نیز سوش قالب سوش انگلیسی است و دو روز پیش نامه ای از سوی وزیر بهداشت برای بستن مرزهای هوایی و زمینی به ترکیه زده شده است.

سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: تعداد مسافرانی که از مرزهای ترکیه وارد می شوند خیلی زیاد نیست و از هر کشوری هر کسی وارد ایران می شده با تست منفی وارد می شدند و ورود از 40 کشور به ایران ممنوع است. کشورهایی که از طرف سازمان جهانی بهداشت منع تردد می شوند مثل انگلیس، به ما در تصمیم گیری یاری می نمایند و اقداماتی برای بستن مرزها در کشور صورت گرفته است.

رئیسی در ادامه درباره فروش پی سی آر منفی در کشورهای همسایه نیز اضافه کرد: ما در حوزه بهداشت یک قوانین بین المللی داریم که همه کشورها باید به آن پایبند باشند. ما از افرادی که با تست پی سی آر منفی می آیند مجددا در کشور خودمان تست پی سی آر می گیریم.

او ادامه داد: ما سه گروه کشور داریم. کشورهای اول که کلا ورودشان به کشور ممنوع است. دسته دیگر کشورهایی با ریسک متوسط هستند که تست منفی دارند اما دوباره از آن ها در ایران تست منفی گرفته می گردد و گروه سوم کشورهایی که جزو کشورهای با ریسک پایین هستند و با تست منفی وارد کشور می شوند و اگر بعد از یک ماه علائم بیماری داشتند باید تست مجدد بدهند.

رئیسی گفت: در هیچ جای جهان برای خروج افراد از شهرشان به شهر دیگر تست منفی نمی گیرند و اگر این کار در خوزستان انجام شد به دلیل شیوع ویروس جهش یافته و پخش نشدن در سطح کشور بود و برای سایر شهرها تست منفی برای خروج از شهر، شدنی نیست. بهترین کار این است که افراد اصلا سفر ننمایند و وارد یک شهری نشوند.

وی اضافه کرد: افرادی که تست آنها مثبت بوده است و قرنطینه را ترک نموده اند به ازای هرروز 200 هزار تومان جریمه شده اند و اگر جریمه شان خیلی زیاد شد دادستانی کشور وارد عمل می گردد.

او گفت: درخواست من از مردم به ویژه افرادی که به سفر رفتند این است که دورهمی برگزار ننمایند تا باعث چرخش ویروس در سطح جامعه نشوند. به کارمندان هم توصیه می کنیم در فضاهای بسته دور هم قرار نگیرند. یکی از خطرناک ترین جاها برای انتقال ویروس رستوران ها و تالارهای عروسی و عزاداری است و از مردم می خواهیم که از رفتن به این فضاها اجتناب نمایند.

رئیسی همچنین در خصوص فروش پی سی آر منفی در کشورهای همسایه اضافه کرد: ما در حوزه بهداشت یک قوانین بین المللی داریم که همه کشورها باید به آن پایبند باشند. ما از افرادی که با تست پی سی آر منفی می آیند مجددا تست پی سی آر می گیریم.

سخنگوی ستاد ملی کرونا در ادامه به بحث واکسن کرونا اشاره نمود و در این خصوص گفت: تا کنون حدود 790 هزار دوز واکسن وارد کشور شده است. واکسن های دیگری ظرف این هفته به دست ما خواهد رسید. بحث واکسن به یک بحث سیاسی بین دولت ها مبدل شده است و نباید قول قطعی برای ورود واکسن ها داد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر حدودا 250 هزار نفر را واکسینه نموده ایم و 55 هزار نفر نیز دوز دوم را دریافت کردند. واکسن اسپوتنیک وی که وارد کردیم دوز اول و دومش کاملا متفاوت است و به همین دلیل 200 هزار دوزی که اخیر دریافت کردیم برای دوز اول بوده و اکنون 100هزار دوز دوم وارد شده و فقط به افرادی می رسد که دوز اول را دریافت نموده اند.

رئیسی ادامه داد: ما روی واکسن های خارجی همین اندازه که در دسترس ما هست می توانیم حساب کنیم نه بیشتر. در حال حاضر 86 درصد واکسن های جهان را فقط 7 کشور اروپایی تزریق نموده اند که مشکل اقتصادی ندارند.

سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: کشورهای عربی مثل عربستان چون در فاز کارآزمایی بالینی شرکت نموده بودند 12 درصد واکسن تزریق نموده است در حالی که هیچ مشکل اقتصادی ندارد. امارات نیز 18 درصد واکسن دریافت نموده است. کشورهایی مثل ترکیه، عراق، افغانستان و پاکستان زیر 10 درصد واکسن دریافت نموده اند و دلیلش این است که برای کل جهان 10هزار میلیارد دوز واکسن احتیاج است و این شدنی نیست.

رئیسی در سرانجام به فراوری واکسن های داخلی اشاره نمود و با بیان اینکه واکسن پاستور زودتر از واکسن برکت آماده خواهد شد، اضافه کرد: ما قطعا تا تیرماه به فراوری صنعتی واکسن در کشور ماهانه حدودا 10میلیون دوز خواهیم رسید و از اواخر تیر ماه واکسیناسیون عمومی را شروع خواهیم کرد و تا آن موقع گروه اول که کادر درمان و گروه های پرخطر هستند را تکمیل خواهیم کرد و انتظار داریم که تا سرانجام سال 1400 واکسیناسیون خود را انجام دهیم.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران رئیسی: باید منتظر عوارض سفرها در 5 روز آینده باشیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران رئیسی: باید منتظر عوارض سفرها در 5 روز آینده باشیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید