غذاهای محلی تفلیس، ویترین طعم های ناب غذاهای گرجستان (قسمت دوم)

به گزارش وبلاگ هوشمند، بسیاری از گردشگران برای چشیدن طعم غذای محلی گرجستان به این کشور سفر می نمایند. گرجستان دارای غذاهای خوشمزه محلی بسیاری است که خوب است آن ها را بشناسید.

غذاهای محلی تفلیس، ویترین طعم های ناب غذاهای گرجستان (قسمت دوم)

مطالعه قسمت اول

این مقاله تجربیات دو گردشگر به نام Katherine and Romeo Belarmino است که به تفلیس سفر کردند و غذاهای محلی آن را چشیده اند:

اگر دوست دارید به شهری خارجی با هزینه های سفر ارزان سفر کنید، تفلیس بهترین انتخاب برای شماست. از این رو می توانید قیمت تور تفلیس را در وبلاگ هوشمند با هم مقایسه نموده و مناسب ترین تور را با پایین ترین قیمت از فروشنده های معتبر همکار وبلاگ هوشمند به سادگی خریداری کنید.

گرجستان به دلیل داشتن مکان های تاریخی و گردشگری یکی از مقاصد ایده آل محسوب می گردد. غذاهای گرجستان غذایی فوق العاده و خوشمزه هستند. غذاهای سنتی و وعده های غذایی بی نظیر زیادی در گرجستان وجود دارد، که برای استفاده از این غذاها می بایست به گرجستان سفر کنید زیرا هیچ وقت در منزل خودتان نمی توانید چنین غذایی را تهیه کنید.

غذاهای موجود در گرجستان، در تفلیس نیز به عنوان غذاهای سنتی و محلی شناخته شده هستند. در تفلیس غذاهایی به جز این غذاها وجود ندارد. برای شناخت بیشتر این غذاهای خوشمزه در این مقاله با ما همراه باشید.

ام تی اس وادی و تیکیمالی (کباب با سس آلو ترش)

کباب گرجستانی با سس آلو ترش باعث خوش طعم شدن غذای دوستم روم و من شد. او همه گوشت ها را دوست دارد به خصوص گوشت خوک و مخصوصا کباب آن را خیلی دوست دارد. من خود کباب خالی رو هم می خورم اما دوست دارم بر روی میز غذاخوری یک سس خوشمزه هم باشد. سس آلوترش ممکن کمی مزه شیرین داشته باشد اما سس های گرجستانی اکثرا ترش هستند.

آلوی سرخ که کمی مزه شیرینی دارد اما آلوی سبز مزه ترش دارد که من از آلوی سبز خوشم می آید که به طور قابل ملاحظه ای ترش بوده و چیزی شبیه به چیمیچوری است. ظاهرا من تنها کسی نیستم که تمام روز را سس آلو می خورد. در گرجستان ضرب المثلی وجود دارد که می گوید:

سس آلو خیلی خوبه و باعث میشه آدم کل گوشت خوک رو یه جا بخوره.

در گرجستان اگر کباب رو به سیخ بکشن با نان، کباب را از سیخ در می آورند.

سیب زمینی سرخ شده با سس آلو ترش

یک وعده غذای معمولی از سیب زمینی سرخ شده است که کمی شور بوده است و این خود بهانه ای برای خوردن سس آلو ترش است.

لوبیو (لوبیا)

یکی دیگر از وعده غذاهای معمولی لوبیا است که با لوبیا، پیاز و سبزیجات درست می گردد. هر یک از دستورهای غذایی که ما امتحان کردیم باهم متفاوت بودند. برخی از آن ها با قوام و خامه ای بودند که مورد علاقه ما بود و برخی آبکی. لوبیا معمولا در ظرف سفالی سنتی سرو می گردد.

چاشوشولی (خورشت گوشت گوساله)

خورشت گوشت گوساله یک غذای سنتی در گرجستان است. که شامل گوجه فرنگی پیاز و فلفل قرمز است که باعث خوش طعم شدن غذا می گردد.

چاکاپولی (خورشت ترخون با نوشیدنی)

یکی دیگر از خورشت هایی که در گرجستان سرو می گردد، خورشت چاکاپولی است. که از غذاهای مورد علاقه من است. چاکاپولی به طور سنتی با گوشت بره درست می گردد اما می توان از گوشت گوساله نیز درست کرد. نوشیدنی، سس آلو سبز، گشنیزو ترخون عطر و طعم خوبی به این غذا می دهد.

کارچو

یکی دیگر از سوپ های سنتی گرجستان کارچو است. این سوپ با گوشت گاو یا مرغ درست می گردد و می توان آن را با برنج یا بدون آن سرو کرد. نسخه ای که ما از این غذا می پزیم یک غذای گیاهی با محتویات بادمجان، کدو، گردو و انار و ذرت پوست کنده است.

ماهی گزل آلا با سس انار

اگر چه گرجستان سواحل دریایی از جمله رودخانه و دریاچه دارد اما غذای دریایی در منو غذایی رستوران های این کشور معمول نیست. با این حال ما ماهی گزل آلا را در یکی از رستوران ها پیدا کردیم. غذای دریای محبوب گرجستانی ها ماهی گزل آلا با سس انار است. ماهی را خوب سرخ می نمایند تا ترد گردد و سپس با سس انار که کمی مزه شیرینی دارد سرو می گردد.

ماتسونی (ماست گرجستان)

ماتسونی یا ماست گرجستان صبحانه مورد علاقه من است. ماتسونی یک محصول لبنی تخمیر شده است که در دمای اتاق درست می گردد. این ماست به اندازه ماست یونان سفت و با قوام نیست و در برای صبحانه سرو می گردد. همچنین به عنوان سس هم استفاده می گردد. به یاد داشته باشید، اگر شما خواستید برای صبحانه ماست سفارش دهید شما می بایست نام آن را بدانید زیرا اگر ماست بخواهید ماست بسته بندی شده به شما خواهند داد.

چورچ کلا (آبنبات)

اگر شما در این فصل مسابقه جذاب تماشا نموده باشید حتما چورچ کلا را دیده اید. یکی از چالش هایی که تیم ها در گرجستان با آن روبه رو هستند، درست کردن چورچ کلا است که آبنبات محبوب گرجستانی ها است. آجیل هایی چون گردو که بیشتر در شرق و فندق بیشتر در غرب گرجستان بصورت رشته رشته در می آورند و سپس در مخلوط آرد، شکر و آب انگور غوطه ور می نمایند و در نهایت یک شکلات قرمز یا قهوه ای رنگ درست می گردد که چورچکلا (آبنبات) نامیده می گردد.

کارولیا چیسکیری (خرمالو خشک شده)

درحالی که چورچ کلا یکی از محبوب ترین شیرینی های گرجستان است، یکی دیگر از شیرینی های گرجستان که خاطرات کودکی را در ذهن بسیاری از گرجستانی ها مجسم می نماید، شیرینی کارولیا چیسکیری است که آن ها را پوست می نمایند و ساقه های آن ها را می زنند و سپس چند هفته آن ها در مقابل نور آفتاب قرار می دهند تا کاملا خشک شوند و در نهایت شیرین، نرم و خوشمزه می شوند.

بوهمی (آب معدنی)

بوهمی آب معدنی معروف گرجستانی ها است. شما می توانید بطری های بوهمی را همه جا ببینید. یک پارک ملی به نام بوهمی-کاراگولی در گرجستان وجود دارد که می توانید از آن دیدن کنید و مستقیما از آب چشمه بوهمی بنوشید. بوهمی همچنین در روسیه مشهور است. بسیاری از روس ها به گرجستان سفر می نمایند تا شهر بوهمی و آب چشمه مورد علاقه خود را از نزدیک ببینند.

لیموناتی (لیموناد گرجستان)

زمانی که گرجستانی ها بوهمی، نوشیدنی برای نوشیدن ندارند، لیموناد می نوشند. به نظر می رسد لیموناد نوشیدنی غیر الکلی محبوب تر از نوشابه است. لیمونادهای گرجستان در انواع طعم ها درست می شوند اما چنان که نامش نشان می دهد، از لیمو درست نمی گردد. لیمونادهای گرجستان از آب، شکر، کربنات و طعم دهنده های طبیعی درست می شوند که طعم های محبوب شامل ترخون با طعم شیرین و خوشمزه، گلابی و وانیل که طعم خوبی به نوشابه می دهند، دارند.

لاگیدز (نوشابه گرجستان)

نوشابه لاگیدز یک نوشابه طعم دار است که وقتی می نوشید احساس می کنید به دهه 1950 سفر نموده اید. نوشابه لاگیدز سال ها قبل فراوری می شد که توسط میتروفون لاگیدز داروساز گرجستانی در اواخر دهه 1800 اختراع شد.

ایده لاگیدز فراوری نوشابه از شربت های طبیعی مانند گیلاس، ترخون، گلابی و بسیاری دیگر بود که هم اکنون در گرجستان فراوری می گردد. شما همچنین می توانید لاگیدز با طعم انگور و یا شکلاتی سفارش دهید.

ام تی اس وادی (کباب)

ام تی اس وادی یک نام جالب برای گوشت است که در سیخ می کشند (تزیین می نمایند) و روی شعله قرار می دهند تا پخته گردد. در این مورد تنوع زیادی در مناطق مختلف وجود دارد اما با آشپزی ارامنه و ترک متفاوت است. آشپزی در گرجستان به ذوق و نوآوری تمایل دارد و ترشیجات جایی در گرجستان ندارد و سعی می نمایند غذاهای شان کم نمک باشد و از نمک کمتر استفاده نمایند.

تنها منبع پروتئین مصرفی شان گوشت گاو یا گوسفند است که آن را قطعه قطعه یا رشته رشته نموده و به سیخ می کشند یا برش می دهند و با سبزیجات سرخ می نمایند. بگذارید سریع بگویم ام تی اس وادی یک غذای خوب و خوشمزه است، مخصوصا زمانی که با سس آلو ترش مخلوط می گردد، ادویه ای که گرجستانی ها به هر غذایی از سیب زمینی تا نان و مرغ سرخ شده می ریزند.

تیکلپی (لواشک)

وقتی برای اولین بار که تیکلپی را دیدم فکر کردم یک بشقاب رنگارنگ که مسطح و اندازه اش یک فوت است، رو به روی من است، اما در نهایت فهمیدم که چیزی جز میوه های جمع آوری شده نیست که بعد از جوشاندن میوه ها، آن ها به صورت لایه نازکی روی پارچه ای پهن نموده اند. انواع مختلفی از تیکلپی ها وجود دارد. نوع شیرین آن حاوی انجیر و زردآلو است؛ این میان وعده فوق العاده را از دست ندهید.

نوع ترش آن حاوی گیلاس و آلو ترش است که از جمله ترش نماینده هایی هستند که در خورشت ها و سوپ ها استفاده می شوند. اگر می خواهید بهترین تیکلپی را پیدا کنید، به کنار جاده ها بروید، خواهد دید که کلبه هایی در بزرگراه های بیرون شهر وجود دارند که به خرید و فروش مشغول هستند. با وجود اینکه روستاییان انگلیسی صحبت نمی نمایند، شما می توانید مطمئن باشید که محصول دست ساز دریافت می کنید.

منبع: کجارو / katherinebelarmino.com

به "غذاهای محلی تفلیس، ویترین طعم های ناب غذاهای گرجستان (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی تفلیس، ویترین طعم های ناب غذاهای گرجستان (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید